Ga naar de inhoud

Stichting Klimaatgesprekken

Home » Goede doelen » Stichting Klimaatgesprekken

Update sponsorgeld

23 februari 2020 – Stichting KlimaatGesprekken heeft het door Cycling 4 Climate opgehaalde sponsorgeld besteed aan het ontwikkelen van een voor iedereen toegankelijke e-course over het voeren van klimaatgesprekken.

Zij merkten dat er veel behoefte is aan deze kennis en dankzij deze zesdelige e-course kan iedereen profiteren van de inzichten uit de klimaatpsychologie, waarop ook de workshopreeks gebaseerd is.

Stichting KlimaatGesprekken hoopt (en merkt) dat deze e-course leidt tot nieuwe aanmeldingen voor onzee workshopreeks. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Link naar de e-course: https://www.klimaatgesprekken.nl/workshopreeks-volgen/e-course/

KlimaatGesprekken geeft door het hele land zesdelige workshopreeksen voor in de huiskamer. Daarin leer je om je klimaatimpact te verminderen en hierover het gesprek met anderen aan te gaan. We verkennen wat je kunt doen om klimaatvriendelijker keuzes te maken, op een manier die past bij je eigen situatie en doelen. Een klimaatcoach ondersteunt daarbij en biedt praktische tips.

Ook leer je hoe je een klimaatgesprek voert met je gezin, je vrienden, bij de sportvereniging of op het werk. Zo bevorderen de workshops dat individuele veranderingen leiden tot een sneeuwbaleffect aan maatschappelijke verandering. Oftewel dat de cultuur verschuift naar klimaatvriendelijke keuzes die het nieuwe normaal zijn. Thema’s als wonen, reizen, eten en consumeren, en meer, komen aan de orde.

Voor wie is KlimaatGesprekken?

Iedereen kan meedoen. Voorkennis is niet nodig; wel de wens om klimaatvriendelijker te leven. Hoe ver je daarin gaat, bepaal je zelf. De een wil vooral kennis opdoen, een ander wil bruikbare tips, en een derde zoekt bondgenoten om ideeën mee uit te wisselen. Als jij wilt helpen Nederland klimaatneutraal te maken door zelf aan de slag te gaan, geef je dan op voor deze workshopreeks.