Ga naar de inhoud

Parijs is nog ver

Vijf jaar na het klimaatakkoord van Parijs
is de noodzaak voor actie groter dan ooit.

Fiets je op 12/12 ook voor het klimaat?

Op 12 december is het precies vijf jaar geleden dat het Klimaatakkoord van Parijs werd ondertekend. Er is al veel gebeurd, maar de afgelopen jaren is het mondiale CO2 niveau alleen maar verder gestegen. Om in de woorden van Joop Zoetemelk te spreken: Parijs is nog ver…

Om de noodzaak voor nog veel meer actie te onderstrepen, roepen we jou en al je fietsvrienden op om op 12 december te gaan fietsen. Een rondje om je dorp, je favoriete gran fondo, alles kan!

En wil je toch naar Parijs fietsen?  Kom dan tussen 11 en 13 uur naar RAUM in Utrecht (nabij de Parijs-boulevard) voor koffie/thee/chocomelk met appelgebak. Om 12:12 zal Marjan Minnesma ons meenemen in haar reis en onze gezamenlijke toekomst.  Alles volledig corona-proof natuurlijk! Check hier de locatie in Google Maps. 

Deel jouw fietstocht op social media met hashtag #parijsisnogver. Onder de posts verloten we 20x een Cycling 4 Climate buff! Benoem in de video of in het onderschrift waarom jij die dag fietst voor het klimaat.

Fiets je ook naar Parijs (boulevard)?

Meld je aan voor het Facebook event of laat ons weten via onderstaande button zodat we voldoende taart op voorraad hebben.

Spread the message!

Stuur je deze pagina even door naar al je fietsvrienden? Dan zorgen we samen voor zoveel mogelijk zichtbaarheid op 12 december! 💪😄

PS: Stijlvol meefietsen? Bestel hier je Cycling 4 Climate wieleroutfit.

PARIS
IS NOG VER
EST ENCORE LOIN
IS STILL FAR

De strepen die je hier op de achtergrond ziet geven de wereldwijde
temperatuurverandering weer sinds 1850. Klik hier voor meer info.

Deelnemers Climate Classic 2020

Interesse om in 2021 mee te fietsen? Laat dan hier je gegevens achter en meld je alvast aan voor de Cycling 4 Climate Strava club

Tijdschema

Climate-classic-route

Onze oproep aan Nederland

“Met onze fietstocht van 400 kilometer op één dag laten we zien dat je samen ver kunt komen. We roepen alle Nederlanders in het algemeen en de 1 miljoen wielrenners in ons land in het bijzonder op om zo vaak als mogelijk de fiets te pakken. Trap eens wat vaker naar het werk of huur een OV-fiets na een treinreis. Ook als de afstand wat groter is, kun je met de fiets prima uit de voeten. Je bent lekker in de buitenlucht en kunt genieten van de stad of de natuur. Het zorgt voor minder CO2-uitstoot, het is gezond en we zorgen er op die manier samen voor dat onze kinderen en kleinkinderen ook in de toekomst droge voeten hebben.”

Wanneer komt het water?

Hieronder vind je meer informatie over de zeespiegelstijging en de impact daarvan op ons land.

KNMI special over klimaat

“De laatste jaren stijgt de zeespiegel twee keer zo snel als in de twintigste eeuw – momenteel met tussen de 4 à 5 millimeter per jaar – en deze snelheid neemt steeds verder toe.”

Artikel in Politico

Illustratie: Steven P. Hughes

“The low-lying country has centuries of experience managing water. Now climate change is threatening to flood it completely.”

Artikel in de Correspondent

“Als het water ons eenmaal aan de lippen staat, is het (veel) te laat om er nog iets aan te doen.”