Ga naar de inhoud

Green of Black Friday?

Trees for All roept mensen op zich aan te sluiten bij de Green-Friday-beweging. Meedoen betekent dat je de schreeuwerige advertenties negeert die overal om je aandacht vechten in aanloop naar de laatste vrijdag in november. In plaats van nog meer (onnodige) spullen kopen, doe je juist iets groens. Wie zich aanmeldt op www.greenfriday.nl kan zelf kiezen hoe: door vrienden en familie op te roepen ook mee te doen, door bomen te (laten) planten of door er nog even over na te denken. Ter inspiratie ontvang je dan een aantal e-mails met informatie om je op weg te helpen.

Er doen ook bedrijven mee. Retailers die in een tegendraadse beweging al hun winkels dichtgooien en er met hun mensen op uittrekken om voedselbossen aan te planten in ons land. Organisaties die met collega’s en leden een sponsorwandeling maken om geld op te halen voor nog meer bomen en en passant gebruikte spullen inzamelen of ter plekke (laten) repareren. Onze webshop gaat deze week ook op slot; veel verkopen is toch al nooit ons doel geweest. Het gaat ons erom dat je – als je iets nieuws nodig hebt – bij ons de meest duurzame materialen vindt.

Zelf iets doen of juist laten; het past mooi bij de klimaatbelofte die deelnemers aan de Climate Classic doen. Om veilig en comfortabel op je fiets te stappen, heb je veel spullen nodig: helm, schoenen voor je klikpedalen, broek met goede zeem, kleding die ademt, snel droogt en goed zit. Wie begint met fietsen neemt een flinke boodschappenlijst mee. Best lucratief om al die nieuwe spullen af te tikken op een dag dat bedrijven torenhoge kortingen beloven: Black Friday. 

Kan het ook anders? Ja! Een zoekopdracht in apps voor tweedehands spullen leert dat je ook heel goed andere fietsliefhebbers van eerder gedane miskopen kunt bevrijden. Schoenen die na een paar keer dragen toch te klein blijken, maar jou waarschijnlijk als gegoten zitten. Een helm die na één keer dragen stof ligt te vangen, omdat fietsen toch niet de ultieme nieuwe hobby blijkt voor de huidige eigenaar. En allerhande vrolijk gekleurde kleren die je smeken nog eens een ritje mee te mogen.

Heb jij iets nodig? Geef hergebruik vrijdag 24 november (of elke andere dag) eens een eerlijke kans. Met vintage schatten zit je nóg stralender op je fiets! Dus, wordt het black of green op onze Future Fridays?