Ga naar de inhoud

ENGIE laat duurzaamheid voor je werken

ENGIE laat duurzaamheid en energie voor je werken - Cycling 4 Climate

De wereld om ons heen verandert ingrijpend. We bewegen ons in snel tempo in de richting van een CO₂-neutrale, 100% duurzame en digitale planeet. De komende jaren staat één ding centraal in alles wat services- en energiebedrijf ENGIE doet: ze maken werk van de mogelijkheden om te verduurzamen en nemen consumenten, instellingen en bedrijven aan de hand. Er komen steeds meer mogelijkheden om dat te realiseren: door techniek, duurzame energie, digitalisering en door anders te werken.

Dit is een gesponsord artikel door Cycling 4 Climate partner ENGIE.

De missie van ENGIE: samen het verschil maken om de wereld beter door te geven aan volgende generaties.

Lokaal actief in Utrecht

ENGIE vindt het belangrijk om op een sportieve manier bij te kunnen dragen aan duurzame projecten. Bijvoorbeeld in Utrecht: het Cycling 4 Climate evenement. Dit sluit aan bij hun missie en er is een link met de regio Utrecht (het hoofdkantoor is gelegen in Bunnik). Ook is ENGIE betrokken bij diverse duurzame projecten in de regio, zoals aardwarmte en duurzame gebiedsontwikkeling.

Aardwarmte: een vervanger van aardgas?

ENGIE is momenteel intensief betrokken bij de ontwikkeling van aardwarmte – ook wel geothermie genoemd – onder andere in Utrecht. Om de warmtevoorziening van Nederland te verduurzamen, is elke vorm van duurzame energie nodig. Aardwarmte is een hernieuwbare energiebron die in Nederland voorhanden is en ter plekke uit de ondergrond wordt gewonnen. Met aardwarmte wil ENGIE bijdragen aan een stevige push in de energietransitie. Op de website www.warmtebron.nu lees je meer over de aardwarmteprojecten LEAN en Goud die ENGIE met partners in Utrecht ontwikkelt.

Duurzame gebiedsontwikkeling

Voor de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland, Leidsche Rijn Centrum in Utrecht, heeft ENGIE een integrale duurzame energievoorziening gerealiseerd. Dit systeem voorziet alle afnemers (woningen, winkels en kantoren) van warmte en koude en vervangt hiermee de ‘ouderwetse’ cv-ketels en koelmachines. Het systeem is ontworpen op reductie van CO2-uitstoot en maximale leveringszekerheid. In het ontwerp van het systeem heeft ENGIE vanaf de start rekening gehouden met alle stakeholders in de omgeving.

Over ENGIE

ENGIE is een services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in de duurzame verandering. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services (marktleider in technische dienstverlening) en ENGIE Energie (leverancier van duurzame energie). Met slimme innovatieve technische oplossingen, integrale duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige slimme gebouwen, en een betrouwbare opwekking en levering van groene energie (wind- en zonne-energie, WKO, groen gas, aardwarmte en waterstof) speelt ENGIE op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema’s in werk- en leefomgeving. Samen met hun klanten en partners zijn ze in staat om de energietransitie richting te geven en te versnellen. Kijk voor meer informatie op www.engie.nl.