Ga naar de inhoud

CO2-voetafdruk Climate Classic 2023 ruim gecompenseerd

De CO2-voetafdruk van de Climate Classic was in totaal 28 ton CO2-equivalent (CO2e) in 2023. Dat is de CO2-uitstoot van de hele Classic. De grootste bijdrager was het vervoer van de deelnemers naar de start en weer terug naar huis.

Positieve handdruk

Deelnemers konden kiezen om bij te dragen aan de verlaging van hun eigen voetafdruk. Dat leverde maar liefst 104 ton CO2e op. Samen met de klimaatbeloftes van alle deelnemers aan de Climate Classic en compensatie vanuit Cycling 4 Climate loopt dit zelfs op tot 600 ton CO2e. Meer dan 20 keer zoveel als de uitstoot!

Meer informatie over de compensatie van de CO2-voetafdruk van de Climate Classic 2023 en onze strategie voor komende jaren lees je in de Engelse samenvatting (onderaan bericht).

Climate Classic 2024

Ook volgend jaar rijden we de Climate Classic, het is de vijfde editie. Ons eerste jubileum. De klimaatbelofte is natuurlijk weer een onderdeel van de Climate Classic. Onze gezamenlijke CO2-voetafdruk willen we daar nog verder verlagen. Zin om mee te fietsen? De inschrijving voor 2024 is nog niet geopend, maar je kunt je alvast inlezen op de website van de Climate Classic.