Ga naar de inhoud

Nieuw event: in 12 maanden door 12 provincies

In vervolg op de succesvolle Gazelle 4 Climate tocht, gaan we in 2022 meer regionale tochten organiseren, en wel élke maand een Klimaatfietstocht in één van de 12 provincies!

We trappen af op 12 februari in de provincie Flevoland. In maart doen we provincie Friesland aan met de Winterfiets-Elfstedentocht. In de overige provincies organiseren we in samenwerking met de provincies en het IPO wat korte tochten met steeds een variant van 25-50 km voor de “recreatieve” fietser en een langere variant van maximaal 100 km voor de afstandsfietsers.

Doordat de route langs een aantal interessante klimaatgerelateerde projecten voert, aanschouw je als deelnemer met eigen ogen wat er al gebeurd in de verschillende provincies op het gebied van klimaatadaptatie en -bescherming. Ook wordt er natuurlijk voor de interne mens gezorgd met lokale en/of biologische versnaperingen onderweg. Om het gebruik van het OV bij de deelnemers te stimuleren, zorgen wij er voor dat de start- en finishlocaties dichtbij een treinstation liggen. 

Zoals jullie van ons gewend zijn, vragen we de deelnemers voorafgaand aan het event hun voetafdruk te bepalen en een klimaatvoornemen op te stellen. Zo maken we nog meer mensen bewust van hun eigen impact, of je nu een recreatieve of lange afstandsfietser bent.

Benieuwd wanneer we jouw provincie aandoen? Kijk snel hier.

In de eerste helft van 2022 organiseren we klimaattochten in de volgende provincies:

  • februari: Flevoland
  • maart: Utrecht
  • april: Drenthe
  • mei: Noord-Holland
  • juni: Noord-Brabant

De planning voor de overige 6 maanden wordt momenteel nog verder ingevuld.