Veel gestelde vragen

Het komt wel eens voor dat een deelnemer na inschrijving geen bevestiging krijgt, maar wel gewoon ingeschreven is. Stuur even een mailtje naar classic@cycling4climate.nl zodat wij het voor je kunnen checken. Indien je ingeschreven staat, zorgen wij ervoor dat je alsnog het e-ticket ontvangt op het door jou opgegeven mailadres.

Dit is geen enkel probleem. Stuur een mailtje naar classic@cycling4climate.nl zodat wij een nieuw ticket voor je kunnen aanmaken. Wil je in plaats van 375km of 250km toch liever 125 km fietsen? Dan krijg je het verschil in inschrijfgeld teruggestort. Heb je je ingeschreven voor 125 km, maar wil je toch liever meer kilometers maken? Dan vragen we je om het verschil in inschrijfgeld over te maken.

Beter!  Stuur ons een mail (classic@cycling4climate.nl) of bel tijdens kantooruren met 030-8774491 en we gaan het voor je regelen.

Je kunt je uiterlijk woensdag 9 juni inschrijven voor deze zomer variant van de Tocht der Tochten. Maar let op: Vol is vol….

Bedrijventeams kunnen zich tot uiterlijk zondag 6 juni inschrijven.

Wie wil er niet met Matje fietsen? Maar wees gerust, als jullie je allebij hebben ingeschreven voor hetzelfde tijdslot en elkaar niet uit het oog verliezen komt het vast goed!

Weet je het echt zeker? De Climate Classic is a ‘life changing event’, dus ik zou er nog een nachtje over slapen. Mocht je toch echt vastbesloten zijn dat het dit jaar niet lukt… dan vinden we dat natuurlijk erg jammer.

Bij annulering tot 10 dagen voor het evenement (tot 4 juni 2021) bedragen de annuleringskosten € 50,-. Dit dekt onze kosten voor het shirt en de sokken (ivm voorbestellen), verzend- en administratiekosten. Indien je een plaatsvervanger weet te vinden zijn er geen annuleringskosten verschuldigd. Let wel: het wielershirt kan niet meer qua maat worden geruild bij een plaatsvervanger. 
Vanaf 10 dagen (4 juni 2021) bedragen de annuleringskosten 100%. In alle gevallen sturen we je het wielershirt en de sokken thuis toe.

Zoek in je mailbox naar een mail van “Your Ticket Provider”. Dit is de partij die over onze ticketverkoop beheert en van hen heb je direct na je inschrijving tickets ontvangen. Kun je de mail niet vinden? Stuur dan een mailtje met jouw NAW gegevens naar classic@cycling4climate.nl. Wij zoeken de tickets voor je op en sturen ze opnieuw naar het door jouw opgegeven mailadres.

Bij de start in Breda of Utrecht kun je je bagage aan ons afgeven voorzien van duidelijke tag en wij zorgen er dan voor dat die bij de finish weer af te halen is. Tijdens de tocht kun je dus niet bij je bagage die aan ons is meegegeven. Zorg er dus voor dat je alles wat je onderweg nodig hebt bij je hebt. Er zijn voldoende eet en drink gelegenheden, maar een extra reepje/banaan of gelletje is natuurlijk handig om bij je te hebben. We hebben geen tijd voor hongerklop! 

Natuurlijk niet. Klimaatverandering is van ons allemaal, dus iedereen kan mee fietsen. Kinderen (tot 18 jaar) dienen altijd onder begeleiding te fietsen van een volwassene (18+). 

Natuurlijk kun je de tocht ook met zijn tweeën fietsen (elk de helft): 180kilometer is immers ook een mooi eind. Als je dan een elektrische auto deelt, heb je je vervoer en bagage probleem ook opgelost! In verband met eten en shirt en sokken dien je je wel allebei in te schrijven.

Waarschijnlijk wel. Maar neem voor de zekerheid een battery-pack en oplaadsnoertje mee!

Koning of Keizerin die je bent! We willen natuurlijk geen verspilling of onnodige extra shirts in de kast. Vul daarom (nadat je je hebt ingeschreven) dit formulier in en je krijgt de optie om je shirt aan een student te doneren, het in te zetten voor een CO2 compensatie project of een deel van je inschrijvingskosten (€ 30) terug te krijgen. Maar we snappen het ook goed als je het shirt aan je collectie wilt toevoegen ;). Deze is overigens gemaakt van 100% gerecyclede materialen.

Er zijn veel parallellen te trekken tussen klimaatverandering en corona. Lees bijvoorbeeld dit artikel. We houden logischerwijs alle ontwikkelingen in de gaten en houden ons aan de corona regels.  Mocht het event onverhoopt op 14 juni niet door kunnen gaan, dan verplaatsen we het naar maandag 12 juli.

Genoeg! Om de ± 60km zijn er pauze plekken om op te laden. In Breda starten we met een banaan & koffie. Zorg voor wat repen voor het stuk richting Utrecht. In Den Bosch is er een rustpunt waar ook eten is. In Utrecht begint het feest, je bent er dan immers bijna ;-). Verse taart en koffie of cola staan op je te wachten.  Bij Telstar Beach club in Harderwijk pakken ze uit met de lunch: allemaal vegan natuurlijk.  Tussen de lunch en de finish voorzien we je in Dalfsen en Noordwolde-Zuid van water en een snack. Dit alles zodat je fris in Groningen aankomt voor het grote pasta feest! All vegan en als dit niet kan (pasta…), dan in ieder geval vegetarisch. Mocht je speciale allergie/dieetwensen hebben, stuur ons dan z.s.m. een mailtje via: classic@cycling4climate.nl. Graag een week voor de start. 

Wacht geen moment, maar ga direct naar www.rijne-energie.nl en word lid van de leukste en grootste energie coöperatie van midden Nederland. Samen Gaan We Het Maken!

De route is nog niet uitgepijld. We vertrouwen er op dat alle deelnemers met een garmin of gpx reader uit de voeten kunnen. De voorlopige routes vind je hier: 
>> Breda – Utrecht
>> Utrecht – Groningen

De finale routes sturen we nog toe en komen op de website te staan. Op de pauze locaties zal eenvoudige technische ondersteuning zijn: Dus zorg ervoor dat je fiets, en jij zelf, in topconditie zijn!

We eindigen dit jaar op de Drafbaan in het stadspark te Groningen. 

globalcore_high_def