Fiets mee met de duurzame Elfstedentocht in 2022

Op 4 januari 2022 is het 25 jaar geleden dat Henk Angenent en Klasina Seinstra de laatste Elfstedentocht wonnen.

In deze 25 jaar is de gemiddelde temperatuur in Nederland met 1,1 °C gestegen. Dit is twee keer zo snel als de wereldwijde temperatuurstijging.

Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen voor Nederland. Hogere temperaturen, droogte en periodes met extremere regenval. Ook de tocht der tochten ondervindt de gevolgen van de klimaatcrisis.

Nomineer een fietser/fietster voor gratis deelname!

Het WestCord hotel en Stadhoudlijkhof hotel van Fletcher in Leeuwarden bieden een hotelkamer aan voor 2 personen, die graag mee willen fietsen maar niet de financiële middelen hebben voor deelname.

Samen kunnen we dus 4 mensen blij maken!

Ken jij iemand? Nomineer hem en ontvang zelf een uniek aandenken. De gelukkigen worden op 2 december bekend gemaakt.

Deze actie wordt mogelijk gemaakt door:

4 januari : 1250 deelnemers aan de start

Om stil te staan bij het gedenkwaardige moment van 1997 en om aandacht te vragen voor de gevolgen van de klimaatcrisis slaan Stichting Friesland Beweegt, de Freonen en Cycling 4 Climate de handen ineen. 

Op 4 januari 2022 organiseren we een unieke jubileum editie van de Tocht der Tochten: helaas niet op de schaats, maar met een ander oer-Hollands fenomeen: de fiets.

Ben jij een klimaatheld die wel van een sportieve uitdaging houdt? Of gewoon een enorme fietser die graag weer eens zou schaatsen? 

Inschrijven doe je op de website van Friesland Beweegt.

Zorg ervoor dat je vooraf weet wat jou voetafdruk is! 👇

Winterfietsen

Webinar met Gerrit Hiemstra, Eric Lansu, Nicole Bakker, Jeltje Post en Esther Leystra gemist? Kijk hem hier.

Klimaatvoornemen

Wat is jouw klimaatvoornemen voor 2022?  Samen willen we impact maken, dus vragen we je een klimaatvoornemen te doen: wat ga jij doen om je CO2 footprint en die van anderen substantieel te verlagen?

Wil je weten waar je grootste impact te halen is? Doe de Friese Voetafdruk test en Be The Change!  (gebruik code 25 als je in Friesland woont, en code 97 als je buiten Friesland woont)

Praktisch

Drie afstanden: 90, 140 en 210 km. Alle type fietsen welkom!

Start vanaf 7.00 vanuit de Elfstedenhal (en zelfs om 6u voor steppers)

Eten en drinken langs de route en vega pasta bij de finish

Bedrijfsteams vanaf 4 personen

Samen gaan we sneller

En daarom zijn we heel blij dat de Stichting Friesland Beweegt en Fossylfrij Fryslan met ons samenwerken. 

Friesland Beweegt

ANBI stichting Friesland Beweegt biedt werkervaringsplaatsen aan mensen die (weer) op weg zijn naar een plekje op de arbeidsmarkt en een zinvolle dagbesteding aan hen waarvoor betaald werk niet (meer) weggelegd is. Met deze unieke mix aan vrijwilligers organiseren we sportieve evenementen en Waddentrips reizen, publiceren we fietsroutes en -activiteiten via Doortrappen.frl, wandelroutes en -activiteiten via Doorstappen.frl, organiseren we opStapbus activiteiten voor sociaal zwakkeren en geven verkeersveiligheidslessen op basisscholen in Friesland.

Freonen

Freonen zetten samen de schouders onder een schone toekomst. Haar doelstelling is het bevorderen van duurzaamheid in de Friese samenleving, met name voor wat betreft het zoveel mogelijk reduceren of doen reduceren van het gebruik van fossiele brandstoffen en energiebronnen. Een win-win voor particulier, bedrijf en samenleving.

Onze partners die de Winterfiets Elfstedentocht mogelijk maken:

Jumbo

Of het nu gaat om een beter dierenwelzijn, het tegengaan van voedselverspilling, energiezuinige winkels en vrachtwagens, of klanten helpen om gezonder te eten en te leven. Jumbo staat als familiebedrijf middenin de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons, nu en in de toekomst. Bij alles wat we doen, hebben we bij Jumbo oog voor mens, dier en milieu. 

Een duurzaam leven begint met lokaal opgewekte groene stroom.

Energie Van Ons werkt net even anders dan andere energiebedrijven. In jouw buurt wekken energiecoöperaties met zonneparken, zonnedaken en windmolens jouw lokale stroom op. Lokaal opgewekt en lokaal geleverd.

Het mooie is dat de opbrengsten via de energiecoöperaties worden besteed aan duurzame projecten in je eigen buurt. Waar wacht je op? Doe mee!

SolarToday

Dé groothandel in zonnepanelen voor installateurs: SolarToday.

In Dokkum kun je er niet om heen: het kenniscentrum van SolarToday. Op 4 januari kun je een spoedcursus zonnepanelen techniek krijgen. In ieder geval haal je hier je stempel en trap je weer door naar Ljouwert.

Adviesbureau Over Morgen werkt onbegrensd en met lef aan duurzame impact.

Onze missie is het toekomstbestendig maken van de leefomgeving. Klimaatadaptatie, energietransitie, gebiedsontwikkeling, circulaire economie, duurzame mobiliteit, voedsel, gezondheid: wij zorgen ervoor dat alle opgaven de juiste plek krijgen in een gebied. Zo zorgen we samen voor zichtbare meerwaarde voor mens en milieu.

Over Morgen begin nu. Doe jij mee?

Klaar om gas te geven tijdens de Winterfiets Elfstedentocht?! Hebben wij effe goed nieuws. Tijdens de Tocht der Tochten zorgt Snelle Jelle met de (te) krachtige kruidkoek voor ‘n dosis energie waarmee je kan blijven gááááán!! De verpakkingen van deze kruidkoekrepen zijn ook nog ’s volledig recyclebaar. Pak lekker mee, zo’n reep!!

Ekwadraat is gespecialiseerd in duurzaamheid, energiebesparing en transitiemanagement. Dit doen wij voor overheden, mkb’ers en de industrie.

Door onze jarenlange ervaring in duurzame energie weten we exact wat er nodig is voor een succesvol project.  Een uitgebreid interview met oprichter Douwe Faber vind je hier.

Oosterhof-Holman

Samen willen we sneller vooruit om een betere toekomst bereikbaar te maken voor iedereen in onze omgeving.

Duurzaam denken en handelen is van levensbelang voor huidige en toekomstige generaties. Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de omgeving en treffen verschillende maatregelen om negatieve belasting van het milieu te beperken. 

 

WE LIKE TO SUFFER IN NATURE, BUT NATURE DOESN’T HAVE TO SUFFER FOR US
 
FuturumShop is het kledingmerk FUTURUM gestart vanuit de visie dat fietskleding duurzamer en goedkoper kan met oog voor detail en kwaliteit. FUTURUM zet in op het gebruik van duurzame stoffen zoals merino, productie in Europa, duurzame verpakkingen zonder plastic en het ontwikkelen van producten met een langere levensduur. 

We zijn gespecialiseerd in het verzorgen van audiovisuele producties. Zowel het organiseren van een specifiek onderdeel binnen een productie als de realisatie van een totaalproductie behoren tot de mogelijkheid. We leveren oplossingen voor fysiek, digitaal of een combinatie daarvan en zijn aanwezig in de wereld van exhibities, sport, festivals, TV, live en corporate events.

Overal om ons heen zien we dat de toekomst er anders uit moet zien dan nu. 

Geen enkel bedrijf is helemaal klaar voor de toekomst, of 100 procent duurzaam. Maar we kunnen elkaar wel steeds een stap verder brengen. Want in tijden van verandering is het onmogelijk om alle oplossingen zelf te ontwikkelen. Daarom moeten we goede voorbeelden zichtbaar maken en koplopers verbinden met bedrijven die aan het begin van hun verandering staan. Zo komen we samen tot nieuwe oplossingen. En wordt elke professional een toekomstmaker. Verander mee op www.change.inc

De beweging van de ondernemers van de nieuwe economie.

MVO Nederland laat je zien hoe de route naar de nieuwe economie eruitziet. We ondersteunen dat door innovatie tot stand te brengen via projecten met onverwachte samenwerkingen. En creëren bij overheden en financiers de condities die het bereiken van ons doel vereenvoudigen en versnellen.

Doe mee en sluit je aan op www.mvonederland.nl 

100% NEDERLANDSE KWALITEIT

Premium kwaliteit en service sinds 1974. Ontworpen én handgemaakt door onze master mechanics in Heerenveen. Door de actieve connectie met de wielersport is KOGA in staat om haar kennis, passie en toewijding om te zetten in superieure producten voor iedere fietsliefhebber, van racefiets tot e-bike.

Liefhebber van mountainbiken, wielrennen of een mooie fietstocht op de e-bike?
 
Lees dan BIKE explorer, het tijdschrift voor de avontuurlijke fietser!

Uw logo hier?

Alleen samen kunnen we klimaatverandering aan” is een van onze motto’s.  Daarom organiseren we de winterfiets elfstedentocht met partners waarmee we samen het verschil kunnen maken.

Wilt u onderdeel zijn van dit unieke moment en samen met ons de versnelling naar een klimaatneutrale economie inzetten? Neem dan contact op met joost@cycling4climate.nl : want samen gaan we sneller!

Welke afstand je op 4 januari ook gaat fietsen: reken er op dat het winterklimaat die dag je grootste tegenstander gaat zijn: een gewaarschuwd mens stapt goed gekleed op de fiets.  

Mocht je de tocht in stijl willen fietsen met het “Climate Stripes” wintershirt, bestel hem dan zo snel mogelijk: de voorraad is beperkt.

In de loop van oktober zullen we de website aanvullen met praktische informatie, zoals starttijden, hotel-informatie, revitalisering tijdens de tocht, etc, etc.

Het wordt een behoorlijke inspanning, dus blijf trainen en blijf gezond!  

Doorkomsttijden Elfstedentocht

Vragen? Stuur een mail naar info@cycling4climate.nl

"SAMEN KUNNEN WE
DEZE UITDAGING AAN,
TIJD IS ONZE GROOTSTE
TEGENSTANDER"

De strepen die je hier op de achtergrond ziet geven de wereldwijde
temperatuurverandering weer sinds 1850. Klik hier voor meer info.