De Gazelle 4 Climate Tour

Op maandag 14 juni organiseren we samen met Koninklijke Gazelle en de Gemeente Utrecht de Gazelle 4 Climate tour. De aarde warmt op, het water stijgt, de biodiversiteit daalt. Dit is niets nieuws, en toch vragen we ons vaak af wat we eigenlijk kunnen doen. Er zijn zo veel mogelijkheden dat we er bijna duizelig van worden. Tijdens deze fietstocht leer je meer over allerlei leuke, duurzame projecten in Utrecht, maar de boodschap is vooral: Pak de fiets! Iedere meter telt: voor een beter klimaat, voor betere lucht, voor een gezondere geest en een gezonder lichaam. 

We starten vanaf 09.00 bij Nordkapp Coffee met taart en natuurlijk koffie (of thee) en finishen rond 13u bij ANNE met een gezonde lunch. Alles volledig corona proof natuurlijk.

Als bonus krijgen de eerste 30 deelnemers het inspirerende boekje “Dominee van de Duurzaamheid” van Leen Zevenbergen!

De ticket kosten van €10 per persoon gaan door naar een goed doel. Welk goed doel? Dit gaan we nog beslissen. Heb je tips? E-mail ons! 

De stops:

  1. Nordkapp Coffee – in de Merwedekanaalzone, een bouwproject voor een gezonde en duurzame omgeving met veel groen.
  2. Tiny Forest UU – 1 van 9 tiny forests in Utrecht. Deze is gelegen op De Uithof (Utrecht Science Park) en beheert door de Green Office van de Universiteit Utrecht.
  3. Brouwerij De Leckere – lekker biologisch bier gebrouwen met 0% fossiele brandstof. Gelegen in het Werkspoorkwartier, een nieuw gebied voor duurzame bedrijvigheid.
  4. Rijne Energie – het (toekomstige) duurzame energiepark van, voor en door Utrechters en omgeving.
  5. We Drive Solar – alles is bereikbaar met de kracht van de zon. Een betaalbare, schone en moderne manier van autogebruik.
  6. ANNE (Alle Nederlanders Nieuwe Energie) – de duurzame ontmoetingsplek van Utrecht: vergaderen, werkplekken en events.
Gazelle 4 Climate 2021

Koninklijke Gazelle

Het is de missie van Gazelle mensen méér te laten fietsen. Daarom bieden wij niet alleen producten en services die naadloos aansluiten op de fiets behoeften van mensen, maar we overtreffen ze. We maken de keuze voor de fiets nog aantrekkelijker en focussen altijd op kwaliteit en innovatie. Uiteindelijk zorgt jouw fiets voor een een betere wereld: schoner, gezonder en leuker. 

Veel korte afstanden leggen Nederlanders af met de auto, terwijl die verplaatsingen prima met de fiets gedaan kunnen worden. Meer fietskilometers dragen naast gezonde lucht bij aan het klimaat, een betere bereikbaarheid van steden en een vitale bevolking. 

Dat verdient volgens ons dan ook een aanmoediging: “Goed bezig, fietser!” #goedbezigfietser. Doe je mee door deel te nemen aan de Gazelle 4 Climate tour in Utrecht? Pak wat vaker de fiets en moedig mensen in jouw omgeving aan om mee te doen. Dan maken we ons samen sterk voor een beter klimaat en meer fietskilometers.