Coronamaatregelen

Om de Climate Classic verantwoord te kunnen organiseren in deze tijden, hebben we een corona-protocol opgesteld. Dit protocol is getest door onze event partner Central Events tijdens de Back on the Bike Ride met 100 deelnemers. Hieruit bleek dat we wel degelijk een wielerevenement kunnen organiseren in de 1,5-meter-maatschappij die we nu kennen. De focus ligt op de spreiding van de deelnemers en natuurlijk op het hanteren van de 1,5 meter afstand. Een overzicht van de belangrijkste maatregelen per aspect van de route kan je hieronder vinden.

Indien blijkt dat de Climate Classic niet op 14 juni georganiseerd kan worden i.v.m. het coronavirus, dan proberen we het evenement te verplaatsen naar maandag 12 juli. Mocht het alsnog niet doorgaan dan krijg je een deel van je inschrijfgeld terug. Het shirt en sokken zijn namelijk dan al besteld en die sturen we je per post.

Maximum aantal deelnemers

We hebben ervoor gekozen om een maximum te stellen aan het aantal deelnemers. Op deze manier kunnen we ons coronaprotocol optimaal uitvoeren. Vol = vol.

Start

Om de spreiding van onze deelnemers te optimaliseren werken we met starttijden van 15 minuten. We vragen deelnemers om niet eerder dan 10 minuten voordat de door hun gekozen starttijd begint naar het evenemententerrein te komen. Tevens wordt er door middel van dranghekken en bebording eenrichtingsverkeer gecreëerd op het start-finish terrein. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen.

Route

Het is niet verplicht om tijdens het fietsen in een groep onderling 1,5 meter afstand te houden. Echter, willen wij onze deelnemers aanraden om dit wel te doen. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om voldoende afstand te houden van andere deelnemers en weggebruikers. Om dit makkelijker te maken hebben we ervoor gekozen om voornamelijk rustige en brede paden in de routes op te nemen en om stoplichten te mijden.

Verzorgingsposten

Onderweg zijn er verzorgingsposten waar deelnemers hun bidon kunnen vullen en een banaan, krentenbol en mueslireep kunnen meepakken. Ook hier zal er eenrichtingsverkeer worden gecreëerd om eenvoudig 1,5 meter afstand te kunnen houden. Verder zijn er voldoende toiletten en handreinigingsmiddelen aanwezig.

Finish

Na afloop van het evenement kunnen deelnemers hun fietsen kwijt in de bewaakte fietsenstalling. Ook hier is eenrichtingsverkeer gecreëerd. Vervolgens kan men op het breed opgezette terras een drankje doen. Door de organisatie zal er op toegezien worden dat er wordt gehandeld conform de COVID-19 maatregelen. Deelnemers worden gevraagd om na afloop van het evenement thuis te douchen.

Extra maatregelen

We raden deelnemers aan om mondkapje te dragen op het start-finishterrein en op de verzorgingsposten. De Climate Classic is geen publieksevenement, maar gezien de geldende coronamaatregelen willen wij toch nog even aanstippen dat publiek helaas niet welkom is.