Ga naar de inhoud

Carbon Commitment


Op 14 juni fietsen we samen om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Maar aandacht is niet genoeg. We willen ook impact maken. En daar kun jij ons bij helpen.

We vragen jou en/of je organisatie daarom een carbon commitment op te stellen. Wat ga jij – naast natuurlijk het fietsen van vele kilometers – doen om je CO2-uitstoot te reduceren? Een jaar geen vlees eten, jezelf of je buurt aan zonnepanelen helpen, eindelijk die waterbesparende douchekop bestellen, je aansluiten bij Follow This, lid worden van een energiecoöperatie of je niet vermijdbare uitstoot compenseren?

Heb je nog geen carbon commitment gemaakt? Kijk hieronder, dan helpen we je een beetje op weg.

Met het oog op de toekomst

Co Koren: Ik ga onze kinderen bewuster maken van de milieu-impact van spullen en reizen. Zij zijn opgegroeid in een maatschappij waarin zoveel vanzelfsprekend lijkt te zijn zonder dat de schadelijke effecten ervan zichtbaar zijn.

Going local & going by bike

Esther Gijsbers: Ik ga minder producten kopen die van andere continenten naar Nederland gebracht moeten worden en meer local. Een heel simpel voorbeeld hiervan is appels. Daarnaast wil ik ook nu ik in september een studie ga beginnen die (nog) verder weg is van thuis, nog steeds met de fiets gaan en niet met het openbaar vervoer of de auto

Compenseren kun je leren

Maarten Tjallingii: Ik ga al mijn auto/vlieg reizen compenseren bij Trees4all.

De vermenigvuldiger

Marieke Jacobs: Ik ga voor elke kilometer die ik ga fietsen samen met mijn broertje iemand uitdagen om een klimaatactie te ondernemen. In totaal 375 klimaatacties dus! (en hun website vind je hier)

Eenvoudig maar o zo effectief

Steven Hamming: Waterbesparende douchekop kopen.

Klussen aan het huis

Anne van Seters: Ik ga verbouwingsadvies voor mijn woning aanvragen: isolatie, zonnepanelen en collectoren, warmtepomp

Duurzaamheid op de racefiets

Jacqueline Broeshart: Ik ga geen Garmin kopen, maar leen hem voor de tocht. Ik blijf spaarzaam met water omgaan en minder vlees eten.

Tot en met de onvermijdbare CO2 toe

Kasper Bik: Ik ga mijn onvermijdbare CO2-footprint compenseren.

De kiloknaller onder de carbon commitments

Corne Brunink: Ik ga de rest van het jaar geen vlees meer eten.

Jouw verborgen impact

Bereken je eigen footprint
Het begint natuurlijk met 
inzicht hebben in je eigen footprint. Kijk daarom eens op de website Mijn Verborgen Impact van Think Big Act Now. Zij helpen je inzicht geven in je huidige footprint. En nog belangrijker, je komt er ook meteen achter waar je het beste mee aan de slag kunt gaan als je effectief wilt verduurzamen. We hebben op hun platform zelfs een heuse 
Cycling4Climate groepspagina. Doe je mee?

Volg een workshop
Wat ook kan is jezelf of misschien zelfs je organisatie aanmelden voor een workshopreeks van Klimaatgesprekken. Op een praktische, ongedwongen en leuke manier helpen zij je om je leven klimaatvriendelijker in te richten. En je tips te geven hoe je hierover in gesprek kunt gaan met je buren, vrienden en familie. Wij geven 10 plekken voor deze gave workshopreeks weg. Meld je bij ons als je mee wil doen. First come, first serve!

Elise van den Berg (Mijn Verborgen Impact) en Lisette de Waard (Klimaatgesprekken) vertellen je tijdens ons webinar van 17 mei meer over hoe zij je vooruit kunnen helpen.

Footprint van ons evenement
Last but not least, we willen de footprint van ons eigen event inzichtelijk hebben. Jij kunt ons daarbij helpen. We zouden je willen vragen om enkele vragen te beantwoorden zodat we bijvoorbeeld op het gebied van vervoer nóg groener kunnen worden.

Klaar om aan de slag te gaan? Hieronder kun je jouw Carbon Commitment insturen!

We bundelen alle binnengekomen Climate Commitments. De meest ambitieuze en originele Climate Commitments krijgen een plekje op onze website.

impact-top-10-uit-de-verborgen-impact-van-babette-porcelijn-2

Jouw Carbon Commitment

Je Carbon Commitment doe je hier! ⤵️