Ga naar de inhoud

Brompton ride

Utrecht - zondag 21 mei

TMFCC

Fietsen is duurzaam

Wie “Utrecht” zegt, zegt “Fietsen“. Wie “Utrecht en Fietsen” zegt, zegt “Kok Fietsen“! 

Sinds 1952 gevestigd aan de Nachtegaalstraat is Kok Fietsen de expert op gebied van zowel stads-, vakantie- als vouwfietsen. En de experts weten het: er is eigenlijk maar één echte vouwfiets en dat is Brompton, die in 1975 in Engeland bedacht is.

Logisch dus dat Kok Fietsen het initiatief nam en Cycling 4 Climate in contact bracht met Brompton en daarmee de aanstichter is van de eerste Cycling 4 Climate – Brompton ride!

Tijdens deze ride genieten we samen van een mooie fietstocht door Utrecht op de Brompton. Tussendoor zullen we stoppen voor een lunch en na afloop zal er een borrel zijn. Een interessante beleving om te connecten met anderen en meer te weten te komen over diverse duurzame ontwikkelingen in Utrecht.

Starring: Belle de Gast, Maurits Groen en de Plastic Soup Surfer!

In het kort:

Wie: Vouwfietsers en duurzame mobiliteitshelden

Wanneer: Zondag 21 mei van 10.30 – 17.00

Waar: Griftpark Utrecht (5 minuten fietsen van CS)  

Kosten: € 25 per persoon

Wat: Mooie route met andere Brompton fietsers, duurzaamheid-quizzz, vouw-wedstrijd, lunch en borrel na afloop! 

Kleding: Sportief met een Engelse snit

Inschrijven: doe je onderaan de pagina (link)

Programma

10:30 Koffie & registratie

11:00 Welkom

11:30 Startschot 

Tussendoor genieten van Utrecht en een duurzame lunch

15:00 Terugkomst in Griftpark

tot 17:00 Vouwwedstrijd & borrel

 

De route

We hebben een super route uitgezet van 37km. Mocht dat te lang zijn, dan is er de mogelijkheid om 6 kilometer af te snijden. Al met al goed voor ± 2 uur fietsgenot.

Onderweg komen we langs een aantal interessante locaties, zoals Fort aan de KlopSlot Zuylen, de Haarrijnse Plas, Parkbos de Haar, Kasteel de Haar, de Vlinderhof , Castellum Hoge WoerdVoedselbos Rijnvliet , de Metaalkathedraal en de Munt

Ken je autoloze zondag nog? Wij gaan fietsen over de A2 en kijken of we sneller zijn dan  Daphne Schippers op haar brug en we genieten van een heerlijke lunch bij Brouwerij Maximus!

Naast allerlei wetenswaardigheden krijg je natuurlijk ook een paar opdrachten mee waarmee je kans maakt op de dagprijs!  

Vraag en antwoord

We hebben 30 leen-bromptons. Deze kun je reserveren bij de inschrijving.
Voor meer informatie mbt aankoop, loop even binnen bij Kok Fietsen of kijk op Brompton Website.

Nee hoor, een goed humeur is voldoende!

Inschrijvingen zijn gesloten

De C4C - Brompton ride is een initiatief van:

Al 3 generaties proberen we maximaal invulling te geven aan fietsplezier van onze klanten.

Naast fietsplezier en gezond bewegen staan duurzaamheid en mobiliteit met minimale milieu-impact steeds meer centraal.

Met fietsen is dat mogelijk, daarnaast zijn we selectief op onze leveranciers wat betreft productiemethoden, gebruikte materialen en daarmee milieu-impact.

Zelf proberen we zo duurzaam mogelijk te werken: we zijn kritisch bij het gebruik van onderdelen en onderhoudsmiddelen. Daarnaast proberen we onze reststromen zo klein mogelijk en natuurlijk gescheiden te houden.

Brompton wil stedelijke vrijheid creëren zodat we een gelukkiger leven hebben.

Het was het vooruitstrevende denken van onze oprichter, bijna 50 jaar geleden, dat ons hier heeft gebracht. Hij geloofde dat er een betere manier moet zijn om door de stad te reizen. Rijden op een Brompton is goed voor jou en de planeet, maar het is slechts een deel van de oplossing.

Een goed bedrijf is meer dan het product dat het verkoopt; de cultuur, het duurzaamheidsbeleid en met wie we zaken doen zijn net zo belangrijk.

Bij Brompton stellen we onszelf moeilijke vragen. Betaalt het bedrijf dat onze banden maakt de werknemers wel eerlijk? Hoe ziet de stad eruit die mensen vóór auto’s plaatst?

Er is niet één antwoord om al deze vragen te beantwoorden. Het is een proces van ontdekken en verkennen. Eén vraag roept vaak honderd andere op. Maar wat we vandaag weten, is het begin van iets beters morgen.