Bedrijventeams

De sportieve uitdaging voor jou en je collega's

Samen met je collega’s bijdragen aan een beter klimaat? Schrijf je dan in als bedrijfsteam! Voor bedrijven hebben we een speciaal arrangement waarin je alleen hoeft te fietsen. De andere zaken regelen wij voor je.

Een team bestaat uit minimaal 4 personen. Deelnemers van een bedrijventeam kunnen aan verschillende afstanden deelnemen. De kosten voor het pakket zijn inclusief Climate Classic wielershirt en sokken. Het eventuele pasta buffet op zondag 19 juni en de pendelbus kunnen ook later nog los bijgeboekt worden.

Als bedrijfsteam heb je ook de kans om jongeren deelgenoot te maken van dit avontuur. Voor € 50 per jongere geef je hen de kans deel te nemen. Geef dit aan tijdens het inschrijfproces.

Bedrijfspakket

 • Deelname aan een afstand naar keuze:
  125 km, 250 km of 375 km
 • De primeur om in de eerste tijdblokken te starten
 • Bedrijventeam uitgelicht met motivatie op onze website
 • Bedrijventeam uitgelicht op social media
 • Meerdere verzorgingsposten onderweg
 • Lunch in Harderwijk
 • Feestelijk finish & pasta in Groningen
 • GPX bestand van de route
 • Medische- en technische assistentie onderweg
 • Inclusief Climate Stripes shirt + sokken t.w.v. € 84

€ 125 ex. BTW per persoon

 * Is jullie team reeds (deels) in het bezit van Climate Stripes shirt en sokken? Kies dan (voor de betreffende deelnemers) voor het bedrijfspakket zonder wielershirt en sokken voor € 75 ex BTW per persoon. Alle deelnemers worden verwacht in Cycling 4 Climate shirt en sokken deel te nemen.

We vragen ieder bedrijventeam een logo, (team)foto en motivatie te sturen naar classic@cycling4climate.nl. Zo kunnen we jullie in het zonnetje zetten op deze pagina en op onze social media kanalen.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de organisatie via e-mail of telefoon: 030 – 877 44 91 (ma. t/m vr. van 09:00–17:00 uur).

Een greep uit de bedrijventeams van editie 2021:

globalcore_high_def

Carbon Commitment

We fietsen om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Maar aandacht is niet genoeg.

We willen impact maken. En ook hier geldt: Samen maken we meer impact. Als deelnemer van de Climate Classic verwachten we dat ook jullie bedrijfsteam een bijdrage levert om je eigen footprint of die van je vrienden/familie/collega’s te verminderen. 

Iets wat jullie gaan doen (naast een stukkie fietsen) om CO2 te reduceren. Denk hierbij aan een half jaar geen vlees eten, toch eens dat gesprek met de buren dat ook hun dak van zonnepanelen kunnen worden voorzien, lid worden van een lokale energie-coöperatie, dit jaar met de trein op vakantie, bomen planten of je eigen footprint compenseren. Meer info vind je hier.

globalcore_high_def

Bedrijventeams van de Climate Classic 2022

Suit-case – Bureau voor innovatie

Suit-case is een jong bureau voor innovatie in de fysieke leefomgeving. Daarbij nemen wij onze klanten op ‘innovatiereis’ om maatschappelijke transities te versnellen. We proberen met Design Thinking de complexiteit van grote transities om te zetten naar concrete, toepasbare en testbare oplossingen. De Climate Classic is iets waar wij ons goed in kunnen vinden: het neemt de complexiteit van het klimaatprobleem en vormt het om naar iets beeldend en tastbaars om zo mensen te activeren en de transitie naar een duurzame wereld te versnellen.

Klimaatverandering vraagt om meer actie. Nieuwe schone technologie is nodig als ook verandering van ons gedrag. Minder energie gebruiken, plantaardig eten en vaker de fiets pakken. Bewustwording is van essentieel belang. Daarom support TNO energietransitie  deze actie en fietsen we mee.

De Nederlandse Vereninging Duurzaame Energie

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) vertegenwoordigt meer dan duizend bedrijven die werken aan een energievoorziening die volledig is gebaseerd op hernieuwbare energie. Met organisaties vanuit alle invalshoeken versnelt de NVDE het proces van energietransitie met kracht, inspiratie en veel enthousiasme. Het mooie van deze fietstocht is dat het een beeld schept dat iedereen begrijpt en dat we kunnen laten zien dat we met samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen heel veel kunnen bereiken!

Ebbinge – Lead our Future

”Ebbinge kent, verbindt en ontwikkelt de leiders van de toekomst. Écht leiderschap staat bij ons centraal. Wij zijn constant op zoek naar leiders die een positieve verandering met zich meebrengen, om de wereld meer duurzaam en meer menselijk te maken. Nieuwe leiders met een andere visie op leiderschap.

Bewustzijn is een eerste stap voor verandering. Dit is precies wat de Climate Classic bewerkstelligt. Bewustwording creëren voor klimaatverandering is belangrijker dan ooit. Ebbinge steunt dit initiatief en fietst nu voor het tweede jaar met een team van 15 deelnemers mee.”

EBN – Energising the transition

Dat de impact van klimaatverandering ons allemaal aangaat, wordt nogmaals duidelijk gemaakt tijdens deze fietstocht. Ons kantoor in Utrecht zal misschien nog net droog blijven, maar hoe leuk EBN aan zee ook is, dit moeten we met zijn allen zien te voorkomen. EBN is als staatsdeelneming verantwoordelijk voor overheidsparticipatie in Nederlandse olie- en gasproductie. Naast deze activiteiten hebben wij teams die werken aan de ontwikkeling van geothermie en aan CO2-opslag projecten. Ook werken wij aan de ontwikkeling van groen gas, waterstof en de opslag van energie. EBN houdt zich dus bezig met de verduurzaming van de gaswaardeketen waarbij wij, door te verbinden en te versnellen, energie geven aan de transitie. Verbinding en versnelling komen tevens mooi samen tijdens dit fietsevenement!

Eco-Movement

Eco-Movement is the leading B2B platform for EV charge point data. Our mission is to accelerate the transition to sustainable mobility by providing the best and most relevant charge point information for EV drivers. We love cycling, as the single most sustainable form of mobility, and are greatly looking forward to joining C4C with our international team.

EGEN

Klimaatverandering is een hot topic bij EGEN. Al onze collega’s zijn intrinsiek gedreven om bij te dragen aan een beter klimaat en milieu. Wist je dat EGEN “intrinsiek” betekent? Dit houdt in dat wij vanuit intrinsieke motivatie uitdagingen aangaan met een duurzame impact. Door mee te fietsen met Cycle4Climate dragen we ons sportieve steentje bij en hopen we meer aandacht te vragen voor klimaatverandering. Samen kunnen we de opwarming van de aarde tegengaan!

mkb. brandstof

Met onze autopas voor tanken, laden, carwash en parkeren helpen wij ondernemers de weg op. Wij hebben volop aandacht voor de energietransitie. Met een positieve insteek, want we zien dat het anders kan. Daarom werken wij graag mee aan een alternatief. We breiden onze dienstverlening van laadpassen en laadpalen nog verder uit, met aandacht voor de mens, om onze klanten te helpen met de overstap naar elektrisch rijden. Zo willen we elektrisch rijden opmerkelijk makkelijk maken.

Stec Groep

Bij Stec Groep werken we dagelijks aan slimme oplossingen voor een goede woon-, werk- en leefomgeving. Klimaatverandering heeft zicht- en voelbaar impact op die leefomgeving. We zijn ons in onze projecten en dagelijkse werkzaamheden al zeer van bewust. Zo reisen ze we al jaren met de trein naar en van kantoor en de klant. Ook de fiets is voor veel medewerkers hét vervoermiddel voor woon-werkverkeer. De Climate Classic is voor dit (fanatiek) fietsende deel van Stec Groep een uitgelezen manier om klimaatverandering op de kaart te zetten. We gaan samen met alle deelnemers van de Climate Classic graag deze uitdaging aan. Parijs is namelijk, zowel letterlijk als figuurlijk, nog ver weg.

Holland Property Plaza

Holland Property Plaza (HPP) is een netwerkorganisatie voor beslissers in de vastgoedsector. De duurzaamheidsmissie van HPP is om haar leden te ondersteunen in hun duurzaamheidsdoelstellingen door hen met elkaar te verbinden en te inspireren. Ook wil HPP een bijdrage leveren aan de bewustwording van de verandering van het klimaat en transities binnen de vastgoed- en bouwsector najagen en versterken.

Over Morgen

Holland Property Plaza

Holland Property Plaza (HPP) is een netwerkorganisatie voor beslissers in de vastgoedsector. De duurzaamheidsmissie van HPP is om haar leden te ondersteunen in hun duurzaamheidsdoelstellingen door hen met elkaar te verbinden en te inspireren. Ook wil HPP een bijdrage leveren aan de bewustwording van de verandering van het klimaat en transities binnen de vastgoed- en bouwsector najagen en versterken.

De bedrijventeams van de Climate Classic 2021:

Ons enthousiaste NWO-team fietst mee met de ClimateClassic!

Wij ondersteunen de doelen van de ClimateClassic en vinden dit een prachtig initiatief. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is onderdeel van de bedrijfsvoering van NWO, de wetenschapsfinancier van Nederland. Wij willen een duurzame, toekomstgerichte organisatie zijn, onze maatschappelijke impact vergroten en daarin een voorbeeld zijn voor anderen. Met onze deelname dragen wij graag bij aan de bewustwording rondom klimaatverandering en maken wij impact door onze footprint komend jaar te verlagen.

Vepa

Het Vepa Cycling team fietst natuurlijk mee met de Climate Classic!
Dat heeft bij ons alles te maken met maatschappelijk verantwoord ondernemen en het voortouw nemen in verandering! Duurzaam ondernemen is voor ons niet iets dat we ‘erbij doen’. Het is de manier waarop we werken. Waarmee we mee willen helpen aan een gezonde aarde. Schoon, verantwoord en toekomstgericht. Bij Vepa is MVO werken naar een nieuwe economie met aandacht voor het klimaat, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. De focus op verantwoordelijkheid nemen en meewerken aan een duurzame en vitale wereld, is al jarenlang een onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Kortom, alle reden om aan te sluiten bij de Climate Classic en laten zien dat we met samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen heel veel kunnen bereiken.

Darel

DAREL’s motto is ‘Delivering Energy Transition Today’. Wij helpen organisaties die het voortouw nemen om de CO2-uitstoot te verlagen met grootschalige projecten. We schrijven geen rapporten, maar helpen klanten met het nemen van beslissingen. In wielertermen: wij zijn de renners die vroeg wegspringen om zo een springplank te vormen voor de kopmannen. Het is niet ons doel de etappe te winnen, maar we zorgen ervoor dat het peloton harder gaat fietsen.

Deze Climate Classic past ons als gegoten, omdat het duidelijk communiceert waarom we doen wat we doen. Als dit parcours ons nieuwe strand wordt, hebben we gefaald. Enige bescheidenheid past ons overigens wel, want gezien de afstand en onze ervaring, zullen we waarschijnlijk amechtig ‘aan het elastiek hangen’!

SkyNRG

With a team of cyclists already full of enthusiasm for tackling climate issues, we knew we had to join in on the Climate Classic. With over 10 years’ experience in sustainable aviation fuel, we understand the importance in raising awareness to take action and save our planet. We already work together every day to tackle sustainability issues in aviation, so getting out there, and getting ready to raise awareness for educating on rising sea levels and climate change is definitely the challenge for us.

We don’t say sustainability is at our core for nothing!

ENGIE

Samen maken we Nederland duurzaam. ENGIE is een internationaal services- en energiebedrijf dat de leiding neemt in de duurzame verandering. Wij doen mee, omdat de doelstellingen van Cycling4Climate goed aansluiten bij onze doelen.

Met slimme innovatieve technische oplossingen, integrale duurzame gebiedsontwikkeling, energiezuinige slimme gebouwen, en een betrouwbare opwekking en levering van groene energie (wind- en zonne-energie, WKO, groen gas, aardwarmte en waterstof) spelen wij op een verantwoorde manier in op maatschappelijke ontwikkelingen en actuele thema’s in werk- en leefomgeving.

Wij herkennen ons in de doelen van de ClimateClassic en vinden het fantastisch en belangrijk om weer mee te doen aan dit initiatief. Met samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen kunnen we heel veel bereiken. Juist waar het complexe opgaves zoals klimaatverandering betreft is dat nodig.  

KPMG was er al bij de eerste editie van de ClimateClassic bij. We weten dat fietsen tot verbinding en positieve energie leidt. Onze fiets-events en ons data & analytics partnership waar Team DSM en KPMG samenwerken laten het enthousiasme voor de wielersport zien. We wensen alle wielrenners veel succes en plezier op 14 juni.

New Economy

Wij durven aan kop te fietsen, wij creëren klimaatoplossingen.
Er is een transitie naar een nieuwe economie gaande. De behoefte van de samenleving verandert en daardoor zijn er nieuwe verdienmodellen mogelijk waarmee we met dezelfde middelen meer waarde kunnen toevoegen. New Economy ontwikkelt strategieën en identificeert kansen waarmee bedrijven producten en diensten kunnen ontwikkelen die bijdragen aan de klimaatoplossing. Elke dag staan we te trappelen om de transitie naar een “new economy” te versnellen.

Greenchoice

Greenchoice is niet zomaar een bedrijf. We zijn een groene beweging. Waar iedereen zich bij kan aansluiten. Samen met onze klanten brengen we groene energie al twintig jaar dichterbij. Hoe meer mensen meedoen. Hoe meer we kunnen bereiken. Met ruim 600.000 klanten en 130 lokale energiecoöperaties als partner hebben we inmiddels stevige impact. Ruim een derde van onze klanten wekt zelf duurzame energie op. Als bedrijf bewegen we onszelf ook zo duurzaam mogelijk voort. Wij reizen met openbaar vervoer, te voet en met de fiets. Daar past de Climate Classic perfect bij. Een steeds grotere groene beweging!

reckitt

At Reckitt, we do the right thing, always. With our hygiene and health consumer goods reaching, our purpose is to protect, heal, and nurture in the relentless pursuit of a cleaner, healthier world. Tackling climate change is a journey and at global level we’re combatting it with ambitious plans to reduce our own carbon footprint. 

As the local NL team, we want to play a role. That is why we are joining Climate Classic to cycle to raise awareness on the urgency of this matter. In addition to corporate partnership with international organizations, we have also set team purpose and personal goals to reduce our own footprint as individuals, eating no meat for half a year, investing a solar panel roof, this year on a holiday by train…and more

Lightyear

Lightyear: clean mobility for everyone, everywhere! Dat is onze missie. Lightyear ontwikkelt elektrische zonne-auto’s met een groot bereik op basis van een holistische ontwerpfilosofie. Efficiëntie vormt de kern van alles wat we doen, terwijl we werken aan de toekomst van mobiliteit. 

Samenwerking, snelheid en doorzettingsvermogen zijn de aspecten die in de Cycling for Climate tour een grote rol spelen, maar ook in ons werk. Vandaar dat we ons geroepen voelden om mee te fietsen, zodat we samen de uitdagingen van klimaatverandering onder ogen kunnen komen! 

EVConsult helpt overheden en het bedrijfsleven met strategieontwikkeling, inkoop, advies, trajectbegeleiding en IT-oplossingen in energie infrastructuur om zero-emissie vervoer mogelijk te maken. Ons team van gedreven en resultaatgerichte professionals zet zich met veel plezier in bij onze klanten en partners een emissievrije wereld dichterbij te brengen.

Door met ons enthousiaste bedrijfsteam deel te nemen aan de Climate Classic beleven wij niet alleen veel plezier maar dragen we ook bij aan het vergroten van (nog meer) bewustwording rondom de opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel. 14 juni trappen wij langs de ‘NAP kustlijn’ met ons team en zijn we blij dat we de organisatie nog hebben mogen helpen aan twee elektrische volgauto’s!

BP

At bp, we are reimagining energy for people and planet. The world is not on a sustainable path that is why bp has set out to be a net zero company by 2050 or sooner, and help the world get to net zero. For a successful transformation we focus on a set of aims that we believe are key to reinvent bp, including absolute emission reductions, investments in renewables and reducing the carbon intensity of our products. 

Performing while transforming is at the heart of our strategy and that is exactly why we join the Climate Classic, and cycle for climate.

Change Inc. laat iedere dag zien hoe vernieuwende professionals en bedrijven in verandering de toekomsteconomie vandaag al vormgeven. Met alle aandacht voor zakelijk succes, actie en context. Change Inc. maakt van iedere professional een toekomstmaker. Hier worden oplossingen sector overstijgend sterker en makkelijker schaalbaar. Iedere toekomstmaker heeft peers nodig om ervaringen, ideeën en successen te delen.

Samen met 37 partners doen wij om bewustwording en de sportieve uitdaging mee aan de Climate Classic. Samen maken wij impact door onze footprint komend jaar te verlagen.

eco movement

Eco-Movement is the leading platform for EV charge point data. Our mission is to accelerate the transition to sustainable mobility by providing the best and most relevant charge point information for EV drivers. We love cycling, as the single most sustainable form of mobility, and are greatly looking forward to joining C4C with our international team.

Holland Capital

Als investeerder dragen we verantwoordelijkheid. We zijn ons bewust van de impact van onze activiteiten. Om er voor te zorgen dat wij zelf op een verantwoorde en duurzame manier handelen, én dat wij onze aandeelhouders en ondernemers duurzame en verantwoorde rendementen en ondersteuning bieden, hanteert Holland Capital een ESG (EnvironmentalSocial en Governance) beleid.  

Het initiatief van de ClimateClassic biedt een fantastische mogelijkheid om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering, één van de vele aspecten van ESG. Vol enthousiasme en positieve energie stappen enkele sportieve Holland Capital collega’s gezamenlijk op de fiets om zich voor dit doel in te zetten.

econic

De opwarming van de aarde is een reëel en groot probleem. Misschien wel het grootste probleem van onze generatie. De aarde is niet van ons, die hebben we in bruikleen met de verantwoordelijkheid om haar goed achter te laten voor de volgende generatie.
Daarom is onze missie een wereld zonder emissie. Daarom verduurzamen wij alle huizen. Maken we van elk huis een e-home.

We geloven in winnen, maar alleen als we de groei van Welvaart, Welzijn en Welbevinden in de juiste balans realiseren. Cycling 4 Climate is een fantastische mogelijkheid om bij te dragen aan ons betekenis model. Wij vinden dit naast Welvaart, Welzijn en Welbevinden namelijk ontzettend belangrijk. Wij stimuleren initiatieven die de vitaliteit van onze mensen verhoogt. Daarom vinden we het geweldig om dit jaar voor het eerst (zeker niet voor het laatst) mee te doen aan dit initiatief. En dragen zo fietsend graag bij aan het vestigen van aandacht op klimaatverandering.

Corbion

Bij Corbion is ons motto “Preserve What Matters”, behouden wat belangrijk is. Dankzij onze unieke expertise op het gebied van fermentatie en andere processen kunnen wij duurzame oplossingen bieden voor voedselconservering en het behoud van de voedselproductie, de gezondheid en onze planeet. Onze oplossingen vormen een duurzaam alternatief voor fossiele ingredienten in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, diervoeding, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics. Betrokken medewerkers die de waardes uitdragen waar wij voor staan zijn hierbij essentieel. Om onze medewerkers nog meer te betrekken en meer bewustzijn te creëren voor de impact van klimaatverandering doen wij als bedrijf mee aan de Climate Classic!

Tensing

Bij Tensing helpen wij organisaties om slimmer te werken met de inzet van geografische data. Beter samenwerken, gefundeerd beslissingen nemen en kostenreductie zijn hier enkele voorbeelden van.
Maar wist je dat geografische data erg bruikbaar is om de gevaren voor onze planeet beter in kaart te brengen en problemen te voorkomen of op te lossen. Zo helpen wij Provincie Noord-Brabant om stikstof uitstoot te reduceren, de gemeente Tilburg met energietransitie en diverse water- en nutsbedrijven om het energie- en water verbruik te verminderen.

Om dit alles kracht bij te zetten ondersteunen wij diverse goede doelen, waaronder de Climate Classic. Met een 16-tal collega’s zullen wij ons in het zweet werken om verdere opwarming van onze mooie planeet tegen te gaan. Moedig jij ons aan?

globalcore_high_def

Stay tuned!

Op de hoogte blijven?  Volg Cycling 4 Climate op Facebook, Cycling4Climate op Instagram of ClimateClassic op Twitter voor de laatste updates!

globalcore_high_def