Ga naar de inhoud

Fietsen naar A12 protest 27 mei

Want fossiele subsidies zijn toch van den zotte in tijden van klimaatverandering?

Zin in een opwarm-tochtje een paar weken voor de Climate Classic? Zaterdag 27 mei fietsen we vanuit heel Nederland naar Den Haag om de landelijke klimaatactie tegen fossiele subsidies te ondersteunen. 

Op en rond het eerste stukje A12 wordt door een paar duizend mensen gedemonstreerd voor het beëindigen van de 30 miljard jaarlijkse fossiele subsidies. Onder meer Greenpeace, Milieudefensie, Urgenda en Partos waren tijdens de vorige demonstratie solidair en ditmaal wij dus ook. Je kiest natuurlijk zelf of je  aansluit bij de blokkade van de A12 of dat je als supporter van buitenaf je ondersteuning laat zien en horen.

De ochtend van 27 mei laten we met zoveel mogelijk fietsers zien dat het tijd is voor een einde aan deze ridicule geldstromen. Fiets je mee? Word dan hier lid van de Whatsapp groep waarin we alles organiseren!

We mikken erop om om 11:30 bij Den Haag centraal station aan te komen, zodat er genoeg tijd is om fietsen te stallen en naar de locatie van de demonstratie te lopen. Wil je je fiets veilig stallen? Hier vind je een overzicht van alle (gratis) fietsenstallingen in Den Haag. Die aan de Anna van Buerenstraat is het dichtst bij de locatie van de (support) demonstratie!

De vertrektijden zijn als volgt:

  • Almere CS: 8:00 (+/- 90 km)
  • Amsterdam CS: 9:00 (+/- 60 km)
  • Breda: 8:30 (+/- 80 km)
  • Den Bosch CS: 7:30 (+/- 105 km)
  • Rotterdam CS: 10:15 (+/- 25 km)
  • Utrecht CS: 9:00 (+/- 65 km)

 

Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de A12 demo?

Sluit je dan aan bij deze Telegram groep van Extinction Rebellion. Zeker op de dag zelf is dat heel handig i.v.m. eventuele last-minute aanpassingen in het programma.

"SAMEN KUNNEN WE
DEZE UITDAGING AAN,
TIJD IS ONZE GROOTSTE
TEGENSTANDER"

De strepen die je hier op de achtergrond ziet geven de wereldwijde
temperatuurverandering weer sinds 1850. Klik hier voor meer info.