Duurzame doeners werken elke dag om klimaatverandering een halt toe te roepen. 

De aarde warmt op, het water stijgt en de biodiversiteit daalt. Dit is niets nieuws, en toch vragen we ons vaak af wat we daar eigenlijk aan kunnen doen. Er zijn zo veel mogelijkheden dat we er bijna duizelig van worden, dus waar begin je?

Cycling 4 Climate gaat bij deze helden op bezoek en organiseert in 2022 elke maand een klimaattocht: boordevol inspiratie en mooie voorbeelden hoe het anders kan!

Voor elke editie zullen er verschillende afstanden zijn (tussen de 25-100km), zodat zowel de recreatieve, als de tour en de racefietser een mooie tocht kan rijden. 

Elke tocht voert de deelnemers naar 3 tot 6 interessante locaties waar gewerkt wordt aan een betere en duurzamere wereld. Hier krijg je uitleg over de impact die deze duurzame doeners maken. Zo leer je meer over wat er al gebeurd en raak je wellicht geïnspireerd om op ook zelf een leuke manier nóg meer bij te kunnen dragen. Dus schrijf je in en stap op de fiets! 

Winterfietsen

Zaterdag 12 februari: Flevoland

We verzamelen vanaf 10.30 bij het provinciehuis in Lelystad.

Je kunt kiezen uit twee afstanden: 30 en 75 km. De route is niet uitgepijld, maar je ontvangt een routebeschrijving en een GPX-bestand na je registratie.

Bereken hier alvast je klimaat voetafdruk!

Zaterdag 12 maart: Utrecht

Route wordt momenteel uitgewerkt. Waarschijnlijk mogelijk om op verschillende plekken te starten, zodat je gewoon naar de start/finish kunt fietsen. De route is niet uitgepijld, maar je ontvangt een routebeschrijving en een GPX-bestand na je registratie.

Bereken hier alvast je klimaat voetafdruk!

In de loop van januari verwachten we meer details te kunnen geven van de overige provincie tochten.  Mocht je nu al geïnteresseerd zijn: schrijf je via onderstaande button in, en we houden je op te hoogte!

Klimaatvoornemen

We fietsen om aandacht te vragen voor de gevolgen van klimaatverandering. Maar aandacht is niet genoeg. We willen impact maken. 

Ook hier geldt: Samen maken we meer impact. Als deelnemer van de Provinciale Klimaat Fietstochten verwachten we dat je een bijdrage levert om je eigen voetafdruk of die van je vrienden/familie/collega’s te verminderen. Daarom vind je op de pagina van jouw provincie een link om jouw voetafdruk te bepalen. Heb je deze berekend of weet je deze al? Dan zijn we benieuwd wat jij gaat doen (naast een stukkie fietsen) om je voetafdruk te reduceren. Denk hierbij aan een half jaar geen vlees eten, toch eens dat gesprek met de buren dat ook hun dak van zonnepanelen voorzien kan worden, lid worden van een lokale energie-coöperatie, dit jaar met de trein op vakantie, bomen planten of je eigen onvermijdelijke uitstoot compenseren. Meer info vind je hier

Samen gaan we sneller

IPO

Het Interprovinciaal Overleg behartigt de gezamenlijke belangen van de provincies in ‘Den Haag’ en ‘Brussel’. Enerzijds door een informerende en richtinggevende rol te spelen bij de (formele) voorbereiding van beleid dat voor de provincies van belang is. Anderzijds door kennisdeling met en informatievoorziening aan de provinciale partners en ‘stakeholders’. Het IPO beschikt hiertoe over een uitgebreid netwerk en onderhoudt contact met onder andere het kabinet, het parlement, de ministeries, de Europese Unie en maatschappelijke organisaties op de terreinen waar de provincies actief zijn. 

Uw logo hier?

Alleen samen kunnen we klimaatverandering aan” is een van onze motto’s.  Daarom organiseren we de provinciale klimaattochten met partners waarmee we samen het verschil kunnen maken.

Wilt u onderdeel zijn van dit unieke moment en samen met ons de versnelling naar een klimaatneutrale economie inzetten? Neem dan contact op met joost@cycling4climate.nl : want samen gaan we sneller!

Mocht je (één van) onze klimaatfietstochten in stijl willen fietsen, kijk dan in onze webshop voor ons assortiment aan fietskleding.

Schrijf je in!
Naam(Vereist)
Postcode(Vereist)
aantal aardes. Je kunt je voetafdruk bepalen op www.flevolandsevoetafdruk.nl
Tocht(Vereist)
Ik geef me op voor de volgende provincie tocht(en)
Toestemming(Vereist)

Vragen of ideeën voor een tocht in jouw provincie?
Stuur een mail naar info@cycling4climate.nl

"SAMEN KUNNEN WE
DEZE UITDAGING AAN,
TIJD IS ONZE GROOTSTE
TEGENSTANDER"

De strepen die je hier op de achtergrond ziet geven de wereldwijde
temperatuurverandering weer sinds 1850. Klik hier voor meer info.